project1

Schets plattegrond ZW   1. BUNGALOW
Familie E. Toebosch, Venlo Nederland

Een levensloopbestendige, vrijstaande woning, met inpandig schildersatelier. Een nieuw gebouw, op een bekende plek. 
 
ONTWERP
De wens van de opdrachtgever betrof een woonruimte voorzien van twee slaapkamers en een ruime badkamer. Voorts een inpandig schildersatelier en dienende ruimtes.  De omgeving vroeg om differentiatie in doorkijkjes en oriëntatie. Het gebouw behelst een tweetal steenachtige volumes, verbonden door een glazen tussenlid. In verbinding met de straat én de introverte tuin, die haast naar binnen lijkt te kruipen. Ruimtes zijn afwisselend open en gesloten. Ruimtelijkheid is alom aanwezig.
  render bungalow M 
      
Bungalow breed
   
PLANOLOGIE

Het perceel is gesplitst. Het bestemmingsplan is middels een lange procedure gewijzigd. Adviseurs zijn enthousiast geworden voor wat de kwaliteit van het ontwerp betreft.
 
Uitsnede schuin M   DUURZAAMHEID
Wat haal je uit de omgeving? Waar schuilen de gevaren? Het vroegtijdig raadplegen van een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur is erg belangrijk om compensatie achteraf te voorkomen. De bungalow is gunstig georiënteerd en heeft adequate zonwerende voorzieningen. De schil is goed geïsoleerd. Er komt veel daglicht binnen (ook met behulp van Solatubes). Het gebouw is gas-loos en gebruikt voor verwarming en koeling een aardwarmtepomp. Ruimte-gestuurde verwarming, balansventilatie en LED-verlichting dragen bij aan een laag energieverbruik en een comfortabel en gezond binnenklimaat.

 
       
Hal
 

TECHNISCH TEKENWERK

Aan de hand van het ruimtelijke concept zijn constructie en installaties ontworpen en geïntegreerd in het ontwerp. Technisch tekenwerk als communicatiemiddel tijdens ontwerp, aanbesteding en bouw.


  Lijntekening M 310  
       
Detail M   DETAIL
De steenachtige volumes zijn consequent gedetailleerd.

Speciaal ontworpen vormstenen maken kwalitatief hoogwaardige details mogelijk.

Functioneel gewenste voorzieningen zijn geïntegreerd in het gebouw zonder dat ze storend zijn in het geheel.

Bouwtekening 1
 
 Bouwtekening 2   Detail zonnescherm  
       
Ingang  
       
Detail raam   Bouwtekening 3  

Bouwtekening 4
  Detail URaam  
WerkruimteKeuken  
KOSTEN

Ramingen en begrotingen gaven inzage in de te verwachten kosten. Aanvullend is er ook een stichtingskostenoverzicht gemaakt. Een gedegen voorbereiding voorkomt uitschieters tijdens de bouw.

 
       
    Wilt u meer zien? Een afspraak voor een rondleiding is snel gemaakt.